5 syytä, miksi Loimaalla on helppo sisustaa kotia

Yksi maalaiskaupungin parhaista puolista ovat monipuoliset kirpputorit, joiden hintataso on usein isoja paikkakuntia edullisempi. Kaupungin pienestä koosta huolimatta Loimaalle mahtuu myös uuden tavaran sisustusliikkeitä, joista vaativakin sisustaja saa ammattitaitoista palvelua. 

Teksti ja kuvat Jaana Tapio

1) Pikkukaupungin kirppiksillä tekee hyviä löytöjä


Kirpputoreilla ostaja joutuu näkemään etsimisen vaivan, mutta kun ottaa ostosreissulle mukaan avoimen mielen ja hieman kärsivällisyyttä, palkitaan vaivannäkö kiinnostavina löytöinä. Kotimainen lasi, Arabian astiat, keräilytavara, talonpoikaisesineet ja erikoisemmatkin löydöt tuovat sisustukseen särmää.

Malta tutkia kirpputoreilla sotkuisimmatkin kasat, koska penkomalla voi tavaramerestä löytyä vaikka mitä kiinnostavaa. Aarteiden äärelle löytää parhaiten, kun käy katsastamassa tuttujen kirpputorien tarjonnan säännöllisesti. 


2) Hintataso on maalla edullisempi


Parasta maalaiskaupungin kirpputoreilla on se, että kilpailu löydöistä on usein isoja kaupunkeja pienempää. Siksi hintataso voi olla edullisempi eikä hyviäkään löytöjä viedä käsistä.

Jos etsit jotakin tiettyä, tutustu suunnittelijoihin ja malleihin jo etukäteen esimerkiksi kirjoja tai blogeja lukemalla. Näin tunnistat aarteen sellaisen nähdessäsi ja tiedät, mitä siitä kannattaa maksaa. Älypuhelimen avulla on myös kätevä tarkistaa kesken aarrejahdin, missä hinnoissa kyseinen tavara keskimäärin liikkuu.  

Vanha kasvikirja kehystettynä sisustustauluksi
Kuvituskuva: sisustuskuva

3) Loimaalla riittää vanhan tavaran tapahtumia


Kesäaikaan Loimaalla järjestetään monia ulkoilmatapahtumia, joissa ihmiset myyvät tarpeettomaksi jääneitä tavaroita. Takakonttikirppikset, kirppisrallit, rompetapahtumat ja kyläyhdistysten myyntitorit ovatkin hyviä paikkoja tehdä persoonallisia löytöjä. Pienimmissä asioidaan melkein kuin tuttujen kesken, isoimmissa on koko kaupungin markkinajuhlien tuntua.

Kirppistapahtumissa pääsee asioimaan suoraan myyjän kanssa, mikä tarkoittaa mahdollisuutta tinkiä hinnasta. Jos mopo karkaa käsistä ja ostoksia tulee tehtyä liikaa, voi löydöt panna seuraavana vuonna kiertoon.


4) Navetat, suulit ja aitat ovat aarteita pullollaan


Jos sattuu asumaan vanhassa maalaistalossa tai sellaiseen on pääsy vaikkapa sukulaisten kautta, kannattaa lähteä löytöretkelle piharakennuksiin ja vinteille. Pölyisistä ja kuluneistakin esineistä tulee sisustustavaraa, kun niille antaa vähän rakkautta. Maatalouden vanhat työvälineet näyttävät pestyinä ja kunnostettuina upeilta osana modernimpaakin sisustusta, ja vanhoista huonekaluista tulee kunnostamalla parempia kuin monista uusina ostetuista – tehtiinhän huonekalut ennen täydestä puusta.


Muista kuitenkin tuunatessa kunnioittaa esineen ikää. Mitä tahansa ei kannata noin vain maalata, jos ei tunne esineen alkuperäistä arvoa, tyyliä ja historiaa. Tutki siis kirjallisuudesta esineen aikakauden tyylejä ennen kunnostamista ja kysele neuvoa kokeneemmilta.  



5) Sisustusliikkeet palvelevat henkilökohtaisesti


Netistä saa nykyään kaikenlaista, mutta usein on virkistävää käydä vaihteeksi kivijalkaliikkeissä. Kaupassa tavarat näkee luonnossa ennen ostopäätöstä, myyjät auttavat valinnoissa ja tunnelmakin on ihan eri kuin bittimaailmassa. Parhaimmillaan ostosretki asiantuntevaan sisustusmyymälään on elämys sinänsä, vaikkapa osa kesäretkeä, josta ostetut tuotteet toimivat myöhemminkin matkamuistoina. Tiesitkö, että osa loimaalaisista liikkeistä tarjoaa myös oheispalveluja, kuten mittatilausompelua ja huonekalujen valmistusta? 

Vanhat peltipurkit ovat kysyttyä keräilytavaraa

        14.3.2023

Takaisin blogiin